MIx Mood suka + duka

22 February 2011

selamat hari jadi
selamat hari jadi
selamat hari jadi ida
selamat hari jadi


hahahaha.............
nyanyi untuk diri sendiri jer hari ni..best kan tahun ni aku dah 29 tahun.lagi 1 takak jer lagi umur aku akan bertukar angka...ohhh tidak begitu cvepat masa berlalu kan.tahun ni x de buat ape2 calebration.
sedih pun ade gak.coz time hari jadi ni lak kena out station.Tapi bila pikir tanggung jawab x pe lah..umur panjang tahun depan boleh sambut lagi kan.lagi pun tadi PAPA cakap,minggu depan g kl.dia nak belanja MC'D.ok lah tukan.papa susah nak masuk kedai fast food ni,coz x de nasi.dia perut org melayu jati kena makan nasi harti2.tak macam mama dany ni.tak makan nasi sebulan pun ok lagi,asalkan ade makanan lain.

Jap g aku akan gerak g melaka.sedih sangat.kena tinggalkan adany ngan papa & ibu dia.4 hari tu tido dan makan tanpa adany.sedih bangat.tadi masa nak hantar umah ibu dia,dah nak nagis tapi tahan juga.malu kat dany.dany kalau mama nangis dia suka ikut.....

Adany sayang..jangan marah yer mama tingglakan dany.jaga diri elok2 yer.mama pegi  kejap jer.Kalau dany rindu mama dany tengok gambar ,mama kat blog kite yer.
love u so much.adany good boy

Cerita basi

11 February 2011

Hehehe...kali ni aku nak cite pasal cerita basi...bukan nasi basi atau susu adany basi.
ni ciite minggu lepas la.sbb tu dah basi,cite pasal jalan yang jem tersangat la panjang nak mampus.
hehehe cuti raya cina baru ni.aku balik kampung din.Biasa la kan cina raya balik kampung,india raya balik kampung,melayu raya lagi la balik kampung kan.nak meraikan bersama keluarga,biase la tu kan.time2 gini jer nak balik kampung pun.
Nak di jadikan leh aku ade N3 kali ni...aku bagi la cite basi ni.aku dah bosan kan dalam kete,so ape lagi,aku pun bekerja la dalam kete tu,menangkap gambar atau pun,shoot photo.hehehehe.itu kan memang keje aku.so x de sape leh komplen aku memang rajin bekerja tak kire dia mana sahaja dan bile2 masa sahaja.
Selalunya aku balik kampung din paling lame perjalanan ialah 1jam setengah...itu pun berenti kat rNr tapah,makan mee kari dulu tau.Dari kampung dah rancang ngan din,kite balik ikut jalan lama lah yer.jalan higway mesti jem punya.so sampah kat tapah belok la kanan.sebelah kiri memang dah jem dah.ramai nak masuk higway la tu.kiteorg jln lama jer x jem punya.sekali ko....lepas jer dari tapah sikit.mak ai kete dah beratur panjang......ni mesti sangkut kat trafik light bidor nak ke lumut tu.ish ish..kat 1 km lebih gak jem,.korang bayang kannn......adany dah bosan sbb kete tak jalan.
 dah penat la menaip....so kesimpulan nye,kiteoorg gerak dari kampung kul 4.00 sampai tanjong malim kul 7.30.....sekian.raya cina tahun depan cuti bape hari ni,hehehhehe

 Sedang beratur panjang

 Panjang kan jem ni

 Muka Papa yang kebosanan

Bosan la...bila nak sampai ni
 adany tido keletihan setelah penat bermain ngan mama

Lena nya dia tido

Tiba2 rindukan mak ngan ayah....

Mood hari ni,rindukan mak ayah,ngan umah tercinta.
bila la leh balik kampung ni kan.Dari semalam lagi teringat kampung,try search kat pak cik google,tengok umah dari satelit...nampak la bumbung umah jer.tak nampak mak ngan ayah.tapi ok la jugakan,at least leh tau kot2 ayah dah besarkan umah ke tak kan.tapi bila di tengok dari atap umah tu,x de tambah pun.hehehhe.



Ibu Hadif Giveaway datang lagi...

20 December 2010

happy 3rd aniversary

TEKA BUKU IBUAYU



tarikh tutup pada 31 december 2010

jawapan: 125 buah buku

kawan yang akan di tag

1- mama maira
2-nadira

kepada IBUAYU happy birthday!!