Cerita basi

11 February 2011

Hehehe...kali ni aku nak cite pasal cerita basi...bukan nasi basi atau susu adany basi.
ni ciite minggu lepas la.sbb tu dah basi,cite pasal jalan yang jem tersangat la panjang nak mampus.
hehehe cuti raya cina baru ni.aku balik kampung din.Biasa la kan cina raya balik kampung,india raya balik kampung,melayu raya lagi la balik kampung kan.nak meraikan bersama keluarga,biase la tu kan.time2 gini jer nak balik kampung pun.
Nak di jadikan leh aku ade N3 kali ni...aku bagi la cite basi ni.aku dah bosan kan dalam kete,so ape lagi,aku pun bekerja la dalam kete tu,menangkap gambar atau pun,shoot photo.hehehehe.itu kan memang keje aku.so x de sape leh komplen aku memang rajin bekerja tak kire dia mana sahaja dan bile2 masa sahaja.
Selalunya aku balik kampung din paling lame perjalanan ialah 1jam setengah...itu pun berenti kat rNr tapah,makan mee kari dulu tau.Dari kampung dah rancang ngan din,kite balik ikut jalan lama lah yer.jalan higway mesti jem punya.so sampah kat tapah belok la kanan.sebelah kiri memang dah jem dah.ramai nak masuk higway la tu.kiteorg jln lama jer x jem punya.sekali ko....lepas jer dari tapah sikit.mak ai kete dah beratur panjang......ni mesti sangkut kat trafik light bidor nak ke lumut tu.ish ish..kat 1 km lebih gak jem,.korang bayang kannn......adany dah bosan sbb kete tak jalan.
 dah penat la menaip....so kesimpulan nye,kiteoorg gerak dari kampung kul 4.00 sampai tanjong malim kul 7.30.....sekian.raya cina tahun depan cuti bape hari ni,hehehhehe

 Sedang beratur panjang

 Panjang kan jem ni

 Muka Papa yang kebosanan

Bosan la...bila nak sampai ni
 adany tido keletihan setelah penat bermain ngan mama

Lena nya dia tido

0 comments: